Opzet roetfilter 2017-09-11T09:16:55+00:00

Mobiele roetfiltersysteem

De mobiele roetfilter systemen zijn speciaal ontwikkeld voor de afvang van roetdeeltjes oftewel fijnstof afkomstig van diesel. Deze fijnstof is schadelijk voor de gezondheid en wordt afgevangen met 85% tot 99% (afhankelijk van type roetfilter) door het plaatsen van een mobiel roetfilter. De mobiele roetfilters worden voornamelijk toegepast bij voertuigen of machines binnen in een gebouw of ommuurd terrein. Op de afbeeldingen hieronder staan de mobiele roetfilter weergegeven met een inzet van maximaal 50 uur. Na deze periode kan het patroon/het filter zelf gereinigd worden.

Toepassingen voor mobiele roetfilters: Vrachtwagen, bouwmachine, heftruck, generator die kortstondig een gebouw in- en uitrijden of die milieuneutraal een terrein betreden. Het grootste voordeel van het roetfilter systeem is de zeer eenvoudige montage en demontage door de koppeling te plaatsen in of over de uitlaat. De pomp in het handvat van de koppeling sluit vervolgens de uitlaat gasdicht af. De behuizing van het mobiele roetfilter systeem kan vervolgens aan de onder rij beveiliging gehangen worden of eenvoudig d.m.v. twee of vier bouten.

Het mobiele roetfilter is verzadigd met roet zodra de uitgaande zijde donker gekleurd is. Verwijdering van het roetfilter element is eenvoudig door een klemband. Vervolgens wordt het roetfilter element geplaatst in een meegeleverde oven. De roetfilter reiniging kan ook door Topcats uitgevoerd worden.

UGET3 roetfiltersysteem

Het UGET 3 is een mobiel roetfilter welke tevens de kleine roetdeeltjes afvangt voor maximaal 200 uur of 1000 gram aan roet. Na deze periode dient de cartridge vervangen te worden door een nieuwe cartridge. Roetfilter reiniging van dit type cartridge is niet mogelijk.

Het UGET 3 mobiele roetfilter is een universeel systeem welke voor ieder merk en type voertuig geschikt is. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en kan meegeleverd worden met een tegendruk bewaking.

Op basis van het merk en type voertuig en inzet karakter zal Topcats u adviseren over het type mobiele roetfilter.

Direct meer informatie aanvragen

Al uw vragen over roetfilters en katalysatoren kunnen onze experts u verder helpen.