Katalysator reiniging 2017-07-13T13:35:51+00:00

Een uitlaatsysteem van een vrachtwagen, touringcar, stadsbus of boot bestaat uit minimaal een katalysator. De katalysator zorgt voor een lagere schadelijke uitstoot van uitlaatgassen. Ondanks de open structuur kan de katalysator vollopen met olie door een kapotte turbo, intern vervuild zijn door roet of AdBlue of een mechanische storing hebben zoals een trillende binnen plaat. Deze storingen kunnen door Topcats verholpen worden. Uw katalysator door ons laten reinigen is professioneel en snel.

Iedere merk en type katalysator voor EURO 4, 5 en 6

Katalysatoren die vervuild zijn met olie of Ad Blue kunnen door ons gereinigd worden. Is een katalysator gemonteerd voor of in combinatie met een roetfilter, bijvoorbeeld bij EEV of Euro 6 voertuigen, dan adviseren wij deze mee te sturen voor reiniging. Bij Euro 6 voertuigen is de de SCR katalysator ingebouwd en zal het gehele uitlaatsysteem gedemonteerd moeten worden voor een juiste diagnose. Wij controleren de staat, doorstroming en stellen vast wat de oorzaak.

Direct meer informatie aanvragen

Voor meer informatie graag uw naam en e-mailadres. Hierna kunnen wij al uw vragen beantwoorden wat betreft roetfilters en katalysatoren.